Wereldlichtjesdag

Op steeds meer plaatsen in Nederland wordt jaarlijks wereldlichtjesdag georganiseerd. Dit gebruik is overgewaaid uit de Verenigde Staten. Op de tweede zondag van december worden overleden kinderen herdacht.

Het maakt niet uit hoe en op welke leeftijd een kind overlijdt, het is waarschijnlijk het meest ingrijpende wat een ouder kan overkomen. Ermee leren leven is een haast onmogelijke taak, vergeten kan en wil je niet. Het kan fijn zijn om eens per jaar met lotgenoten op een mooie manier stil te staan bij het gemis dat je deelt.

Herdenken

Gedichten voordragen, naar muziek luisteren, iets moois maken. Er zijn heel veel vormen van herdenken. Maar een vast onderdeel van wereldlichtjesdag is dat om zeven uur ‘s avonds, locale tijd, kaarsen worden aangestoken die minimaal een uur blijven branden. Omdat dit in heel veel landen over de hele wereld verspreid gebeurt gaat er een golf van licht over de aardbol. Deze golf is om te laten weten dat deze kinderen nooit vergeten zullen worden, dat hun herinnering levend wordt gehouden.

Sfeerimpressie wereldlichtjesdag

Sommige van onze fotografen fotograferen op verzoek van de organisatie de activiteiten op wereldlichtjesdag.
Heeft u ook een kind verloren en zoekt u een herdenking bij u in de buurt? Op de website wereldlichtjesdag.nl kunt u vele locaties vinden. Het overzicht op deze website is zeker niet compleet, dus u kunt ook Google raadplegen.

Voeg je header hier toe

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *