Voor
fotografen

Ben je afscheidsfotograaf en wil je
je aanmelden bij afscheidsfotografen.nl?

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij het de specialisten van Afscheidsfotografen.nl.

Wij zetten ons in om afscheidsfotografie in Nederland op de kaart te zetten. Dat doen we onder meer door een bijdrage te leveren aan een kwalitatief hoogstaand eindproduct: een professionele fotoreportage gemaakt tijdens het afscheid. Ook delen we onze kennis en ervaringen met elkaar waardoor jij jezelf blijft ontwikkelen. 

Als specialisten staan wij garant voor de professionaliteit van ons netwerk en de kwaliteit van ons werk.

Voldoe je aan het volgende profiel? Dan nodigen we je van harte uit je officieel aan te melden.

Wanneer je (nog) niet volledig aan dit profiel voldoet nodigen we je uit om je aan te melden voor het aspirant lidmaatschap.  Een aspirant lidmaatschap heeft als doelstelling binnen een jaar aan het reguliere profiel te voldoen. Tevens is, net als voor het gewone lidmaatschap, een DuPho lidmaatschap vereist. Tijdens de periode van het aspirant lidmaatschap voldoe je nog niet aan de voorwaarden om op onze website vermeld te worden of bij Dupho als lid van Afscheidsfotografen.nl en mag je het logo nog niet voeren. Wél kun je deelnemen aan ledendagen, leuke inspirerende (online) thema avonden en in onze klets app groepen etc. en kun je altijd met vragen bij ons terecht. Uiterlijk na 1 jaar kun je dan de ‘gewone’ toelatingsprocedure volgen maar voor selectie kun je dan gedurende het jaar al bij ons terecht. De toetsingsprocedure voor aspirant-leden vindt 1x per jaar plaats (juni/december). Je betaalt voor een aspirant-lidmaatschap 65% van het gewone lidmaatschapsbedrag. 

Overigens is het goed om te weten dat onze website vooral bedoeld is om voor te lichten en door te verwijzen. Aanvragen zullen nog steeds voornamelijk via je eigen website binnenkomen. Het blijft belangrijk dat jouw eigen website ook goed is.

Profiel

  • Je bent werkzaam als professioneel afscheidsfotograaf en beschikt over de bijbehorende (technisch) fotografische vaardigheden.

  • Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

  • Je hebt een eigen bedrijfswebsite, die gebruiksvriendelijk is en duidelijk weergeeft dat je werkzaam bent als afscheidsfotograaf. Uiteraard staat ook je afscheidsfotografie portfolio op je website.

  • Je hebt tijdens een reportage de beschikking over minimaal twee professionele camera’s met lichtsterke lenzen.

  • Je biedt afscheidsfotografie aan tegen een tarief dat past bij de inspanningen die je levert als afscheidsfotograaf.

  • Je hebt minstens 6 afscheidsreportages gemaakt en kunt materiaal overleggen van het resultaat van deze reportages. Een sterke selectie van minimaal 5 uitvaarten (met minimaal 15 beelden per uitvaart) waarin jij je expertise op dit gebied laat zien van verschillende momenten van de dag. Daarnaast 1 complete reportage zoals je die aan de klant hebt opgeleverd.

  • Je kunt werken onder moeilijke lichtomstandigheden (in principe zonder gebruikmaking van flitsapparatuur) en kunt dit laten zien aan de hand van je portfolio (website of toegestuurde foto’s).

Je aanmelding wordt beoordeeld door onze toelatingscommissie. Je lidmaatschap is definitief zodra je aanmelding is goedgekeurd en de contributie ontvangen is

Kosten

Afscheidsfotografen.nl is een onderdeel van Dupho.  Er zijn een paar lidmaatschapsvormen van Dupho, kijk hier voor meer informatie en een overzicht van de kosten. Daarnaast betaalt een lid die toegelaten wordt tot Dupho Afscheid in 2023 een toeslag van €12,50 per maand (excl. 21% BTW, te betalen per maand, kwartaal of per jaar). De hoogte van deze toeslag wordt jaarlijks opnieuw door de leden vastgesteld).

Aanmelden

Wil je aansluiten? Klik op AANMELDEN en vul het formulier in. Je ontvangt binnen 3 werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Je afscheidsfotografie portfolio wordt beoordeeld, evenals de randvoorwaarden.

Voordelen voor fotografen

Krachten bundelen om afscheidsfotografie op de kaart te zetten.

Een warme en veilig netwerk om kennis en ervaringen met elkaar te delen.

De zekerheid
van een betrouwbare
back-up bij onvoorziene omstandigheden.

Onze fotografen over de samenwerking

OPLEIDING AFSCHEIDSFOTOGRAAF / WORKSHOP / TRAINING / MENTORING

Fotograaf en afscheidsfotograaf zijn geen beschermde beroepen.  Er is geen speciale opleiding vereist om als (afscheids-) fotograaf te werken. Een erkend diploma of keurmerk is meestal door de opleider zelf afgegeven en dus niet onafhankelijk. Er ook geen uitvaartondernemer die vraagt naar een diploma. Toch kan het heel fijn zijn om meer te leren over dit mooie vak. Want afscheidsfotografie is een vak op zich en zeker niet iets dat je er zomaar even bij doet.

Een aantal van onze leden geeft opleidingen of trainingen om fotografen te helpen zich te bekwamen in dit mooie vakgebied

Alle opleidingen zijn verschillend. Kijk daarom goed naar wat je aanspreekt en wie jouw specifieke vragen of uitdagingen behandelt.

Meld je aan als fotograaf