Opleidingen

OPLEIDING AFSCHEIDSFOTOGRAAF / WORKSHOP / TRAINING / MENTORING

Fotograaf en afscheidsfotograaf zijn geen beschermde beroepen.  Er is geen speciale opleiding vereist en een erkend diploma of keurmerk is meestal door de opleider zelf afgegeven en dus niet onafhankelijk. Dat is een van de redenen waarom onze fotografen zijn gaan samenwerken.

Afscheidsfotografie is een vak op zich en zeker niet iets dat je er zomaar even bij doet.

Afscheidsfotografie vraagt namelijk veel meer dan alleen fotografisch vakmanschap. Het is van belang dat je je kunt inleven in de emoties van de nabestaanden, je kennis hebt van de uitvaartbranche en de bijbehorende do's en don’ts, en je inzicht hebt in de cruciale momenten van een afscheid.

Daarnaast dienen afscheidsfotografen uitermate geduldig te zijn en te beschikken over een flexibele en dienstbare houding en een grote mate van creativiteit.

Een aantal onze leden geeft opleidingen / trainingen om fotografen te helpen zich te bekwamen in dit mooie vakgebied. 

Alle opleidingen zijn verschillend. Kijk daarom goed naar wat je aanspreekt en waar jouw specifieke vragen of uitdagingen behandeld worden. De een gaat meer in op de kennis rondom uitvaartrituelen, een ander weer meer op de markt of hoe je een verhaal kunt vertellen in een foto.  Er zijn workshops van een dag, masterclasses van een paar dagen of een heel jaartraject. 

Neem gerust contact op met de fotografen, ze beantwoorden je vragen met plezier.

Dupho Afscheid

verzorging themadagen afscheid

01.  In overleg met jou kunnen wij  een compleet programma verzorgen rondom afscheid. Wij hebben een groot netwerk met experts en hebben ervaring met het organiseren van events.

02.  Onze fotografen geven ook graag een lezing op jouw event. 

Jacqueline biedt de volgende trainingen aan

01.  Mentoring en begeleiding. 

02. Opleiding documentaire afscheidsfotografie (laatste levensfase, Alzheimer, uitvaart).

03.  Een van de oprichters van de Full Monty workshop. De Full Monty Workshop biedt in 2022 waarschijnlijk ook weer jaartraject voor afscheidsfotografen aan.

Gwendolyn biedt de volgende trainingen aan

01. Instagramcursus Introductie Afscheidsfotografie (laagdrempelige manier om met deze niche kennis te maken)

02. Masterclass Afscheidsfotografie (workshop van een dag met bezoek rouwcentrum)

03. 1 op 1 workshop die volledig naar wens zijn in te richten

04. 6-maanden coachingstraject (Deep Dive Traject)
Elke 6 weken komen we samen voor een live-dag en elke 6 weken spreken we elkaar online. Niet alleen afscheidsfotografie komt aan bod, maar ook bedrijfsvoering, mindset en ga je uitzoeken wie jij bent als fotograaf en ontdek je hoe je je bedrijf wilt neerzetten.