Opleidingen

Introductie opleidingen

Fotograaf en afscheidsfotograaf zijn geen beschermde beroepen.  Er is geen speciale opleiding vereist en een erkend diploma of keurmerk is meestal door de opleider zelf afgegeven en dus niet onafhankelijk. Voorzover wij weten is er ook geen uitvaartondernemer die vraagt naar een diploma. Toch kan het heel fijn zijn om meer te leren over dit mooie vak. Want afscheidsfotografie is een vak op zich en zeker niet iets dat je er zomaar even bij doet.

Afscheidsfotografie vraagt namelijk veel meer dan alleen fotografisch vakmanschap. Het is van belang dat je je kunt inleven in de emoties van de nabestaanden, je kennis hebt van de uitvaartbranche en de bijbehorende do’s en don’ts, en je inzicht hebt in de cruciale momenten van een afscheid. 

De meeste trainingen van onze fotografen komen in aanmerking voor een PPO subsidie van het ministerie OCW. Vraag de trainer om meer informatie.

Daarnaast dienen afscheidsfotografen uitermate geduldig te zijn en te beschikken over een flexibele en dienstbare houding en een grote mate van creativiteit.

Een aantal onze leden geeft opleidingen / trainingen om fotografen te helpen zich te bekwamen in dit mooie vakgebied

Alle opleidingen zijn verschillend. Kijk daarom goed naar wat je aanspreekt en waar jouw specifieke vragen of uitdagingen behandeld worden. De een gaat meer in op de kennis rondom uitvaartrituelen, een ander weer meer op de markt of hoe je een verhaal kunt vertellen in een foto.  Er zijn workshops van een dag, masterclasses van een paar dagen of een heel jaartraject. 

Neem gerust contact op met de fotografen, ze beantwoorden je vragen met plezier.

Jacqueline Dersjant

JACQUELINE BIEDT DE VOLGENDE TRAININGEN AAN

Naast een Full Monty traject biedt Jacqueline ook 1 op 1 mentoring / coaching aan rondom documentaire afscheidsfotografie (laatste levensfase, Alzheimer, uitvaart). In overleg met jou zoekt zij naar een invulling die voor jou interessant is.
Zowel de 1 op 1 training als de Full Monty Workshop komt in aanmerking voor subsidie door het ministerie van Onderwijs en Cultuurwetenschappen subsidie (Werktuig PPO).
Jacqueline is eigenaar van de Full Monty Workshop: de meest intensieve, complete en persoonlijke jaaropleiding voor fotografen die meer documentair en verhalend willen gaan werken en hoger niveau willen bereiken.

Voor afscheidsfotografen start er in het najaar van 2022 weer een nieuw traject.
louise van den Broek
louise van den Broeklouise.vandenbroek
Lees verder
"Hoewel mijn foto’s echt niet slecht waren, waren veel van mijn echt goede beelden gelukstreffers. Ik was vooral bezig met zoveel mogelijk vastleggen in plaats van daadwerkelijk nadenken over wat ik nou eigenlijk wilde vertellen. Tijdens de full monty workshop heeft Jacqueline mij echt inzicht gegeven in waar ik mee bezig was en hoe ik een verhaal nog beter in beeld kon brengen. Daardoor heb ik veel meer rust gekregen en ben ik mij veel beter bewust van wat voor beeld ik wil maken. Dat ik als gevolg van dat proces (en veel sparren met Jacqueline) met een serie de shortlist van de zilveren camera 2018 heb gehaald, was echt de kers op de taart. ”
Jill Streeefland
Jill Streeefland@jill_streefland_fotografie
Lees verder
''Jacqueline luistert, stelt treffende vragen en leert je om anders te kijken naar beelden en verhalen die je kan vertellen met beeld'' In 2017 leerde ik Jacqueline kennen als coach van de Full Monty opleiding die ik destijds volgde. Voor mij heeft Jacqueline een hele belangrijke rol gespeeld in mijn ontwikkeling als fotograaf. Door Jacqueline ben ik breder gaan kijken en creatiever geworden. Het is een proces wat nu nog steeds gaande is en waar ik haar enorm dankbaar voor ben. Ze is betrokken en heeft mij altijd het gevoel gegeven voor het best mogelijke resultaat te gaan en daar bijt ze zich dan ook in vast.
Daphne van Groeningen
Daphne van Groeningen
Lees verder
''Jacqueline is een enorm toegewijde mentor. Ze neemt uitgebreid de tijd voor je wanneer je haar feedback wilt. Ze gaat de diepte met je in, is gefocust en komt met verfrissende ideeën. Elke keer voor mij weer een eye opener als ik met haar een sessie heb gehad. ''
Previous
Next

Gwendolyn Pieters

GWENDOLYN BIEDT DE VOLGENDE TRAININGEN AAN

Instagramcursus Introductie Afscheidsfotografie (laagdrempelige manier om met deze niche kennis te maken)
Masterclass Afscheidsfotografie (workshop van een dag met bezoek rouwcentrum)
1 op 1 workshop die volledig naar wens zijn in te richten

6-maanden coachingstraject (Deep Dive Traject)
Elke 6 weken komen we samen voor een live-dag en elke 6 weken spreken we elkaar online. Niet alleen afscheidsfotografie komt aan bod, maar ook bedrijfsvoering, mindset en ga je uitzoeken wie jij bent als fotograaf en ontdek je hoe je je bedrijf wilt neerzetten

Dupho Afscheid

VERZORGING THEMADAGEN AFSCHEID

In overleg met jou kunnen wij  een compleet programma verzorgen rondom afscheid. Wij hebben een groot netwerk met experts en hebben ervaring met het organiseren van events.

Onze fotografen geven ook graag een lezing op jouw event.