Jacqueline Dersjant Amsterdam

profielfoto afscheidsfotograaf Jacqueline dersjant

werkgebied: binnen- en buitenland

Jacqueline Dersjant

Amsterdam

Als documentair levensfotograaf leg ik sinds ruim vijf jaar ook het afscheid vast. Herinneringsreportages voor mensen die afscheid gaan nemen van het leven en hun nabestaanden. Wanneer je weet dat je afscheid moet nemen is liefde heel duidelijk voelbaar. Zelf heb ik ervaren dat de periode van afscheid van mijn moeder een heel zware maar ook heel mooie periode is geweest. Daardoor weet ik hoe fijn het is om een tastbare herinnering te kunnen koesteren. En dat is waarom ik mij vol liefde inzet als afscheidsfotograaf. Ook kinderen die jong iemand verliezen hebben zo ook een fijn boek om telkens naar te kijken en te laten zien. Zeker als ze een mooie rol bij de uitvaart hebben gehad. Daarnaast geef ik les / ben ik mentor en help fotografen hun eigen weg te vinden.

CONTACT
Tussen de Bogen 24
1013 JB  Amsterdam
06-54 711 552

jacquelinedersjant.com

REVIEW: MARTIN OVER DE FOTO'S VAN HET AFSCHEID VAN ZIJN VROUW MARIANNE

Een goede vriend raadde aan om foto’s te laten maken door afscheidsfotograaf Jacqueline. Ze zou vrijwel onmerkbaar mooie foto’s maken, waar je later nog graag naar zou kijken. Dat bleek te kloppen. Jacqueline was vanaf het eerste moment bij mij thuis aanwezig, toen de familie zich verzamelde, tot en met het allerlaatste einde van de uitvaart, zonder dat het mij opviel en zonder dat het ook maar enigszins stoorde. Pas toen ze de foto’s twee (!) dagen later al op de website publiceerde kon ik zien wat ze gedaan had.

De dag zelf was voor mij een uitputtingsslag, merkte ik om negen uur ’s avonds, en natuurlijk had ik alles intens beleefd, maar je bent maar op één plaats tegelijk. Jacqueline was overal, legde vast wat ik niet zag en wat ik niet kon zien: voorwerpen, plekken, gebeurtenissen, mensen, ontmoetingen, gezichten en overzichten. Elke keer dat ik de foto’s bekijk ben ik helemaal plat van hoe mooi ik ze vind. Moment, uitsnede, kleur: allemaal fantastisch.

REVIEW: METTE EN NICOLE
DE ODE UITVAARTBEGELEIDING
AMSTERDAM

Jacqueline Dersjant als ‘afscheidsfotograaf’ bij een uitvaart is geweldig. Wij introduceren haar dan ook graag bij een familie of vrienden als het fotograferen van het afscheid en de uitvaart ter sprake komt.

Jacqueline werkt met compassie en een kalmte waardoor haar aanwezigheid als natuurlijk en niet opdringerig wordt ervaren bij een toch zeer intiem, intens, emotioneel moment in het leven.

Jacqueline fotografeert wat jullie met haar afspreken en soms iets meer. Dit kan zijn; portret van de overledene, opbaring thuis of in een uitvaartcentrum, sluiten van de kist, het samen reizen naar de uitvaartlocatie, bloemen, bijeenkomst, de begrafenis of laatste groet in het crematorium, de receptie na de afscheidsbijeenkomst. Maar ook de momenten die minder belangrijk lijken te zijn maar een hoop vertellen over de sfeer van de dag.

Deze afscheidsreportage maakt zij met zeer veel empathie, gevoel en liefde.

Foto’s worden gemaakt ter herinnering en troost, soms is het moeilijk van te voren te realiseren hoe waardevol deze foto’s kunnen zijn of te bedenken hoe vaak je de foto’s zult bekijken, alleen, met partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden, buren, collega’s; een dag, een week, een maand of dertig jaar later ..

JACQUELINE OVER DUPHO AFSCHEID

Het is fijn om samen te werken met collega's die precies weten wat je voelt.

Inspireren, overleggen, ondersteunen. Een fijn collectief met afscheidsfotografen die tot de absolute top van Nederland behoren.

Je zult niet snel iemand tegenkomen die zegt dat er helemaal niet aan gedacht is om foto's te maken bij een bruiloft. Die bewuste keuze zou bij een afscheid ook vanzelfsprekend moeten zijn. Samen met mijn collega's kunnen we afscheidsfotografie/uitvaartfotografie de bekendheid geven die het verdient.