Wildgroei aan uitvaartfotografen baart NCVA zorgen

[archief - dit artikel en onderstaande tekst stamt nog uit de NCVA-tijd]
Het NCVA maakt zich zorgen over de recente ontwikkeling dat steeds meer fotografen die hun opdrachten geannuleerd zien en zagen worden, zich profileren als afscheidsfotograaf. Afscheidsfotografie is echter een vak op zich en zeker niet iets dat je er zomaar even bij doet.

Afscheidsfotografie vraagt namelijk veel meer dan fotografisch vakmanschap. Bij afscheidsfotografie is het van belang dat je je kunt inleven in de emoties van de nabestaanden, je kennis hebt van de uitvaartbranche en de bijbehorende do's en don’ts, en je inzicht hebt in de cruciale momenten van een afscheid. Daarnaast dienen afscheidsfotografen uitermate geduldig te zijn en te beschikken over een flexibele en dienstbare houding en een grote mate van creativiteit.

Nu steeds meer fotografen zich op de uitvaartbranche richten en zich voor een klein bedrag of zelfs gratis aanbieden om een afscheidsreportage te maken, maakt het NCVA zich oprecht zorgen of in deze situaties de kwaliteit geboden kan worden die je van een afscheidsfotograaf mag verwachten.

Afscheid nemen is altijd verdrietig. De bijzondere tijd waarin we op dit moment leven, waarbij slechts een beperkt aantal gasten aanwezig mag zijn en zij ook nog eens een onnatuurlijke afstand van elkaar moeten houden, heeft zo mogelijk nóg meer impact op nabestaanden en vraagt om uiterste zorgvuldigheid.

De ervaring van een professionele afscheidsfotograaf maakt het verschil tussen een kiekje en een waardevol beeld. De fotografen van het NCVA bieden je de zekerheid dat de tastbare herinnering aan het afscheid van je dierbare in vertrouwde handen is. Want het laatste moment samen verdient het om met zorg te worden vastgelegd!

______________

Ben jij professioneel afscheidsfotograaf en kun jij je vinden in waar het Dupho Afscheid (voorheen NCVA) voor staat? Lees hier hoe je je aan kan sluiten.