Voor afscheidsfotografenAanmeldingsformulier NCVA

Lid worden

Je bent van harte welkom om je aan te sluiten bij het Nederlands Collectief van Afscheidsfotografen (NCVA). Als NCVA willen wij afscheidsfotografie op de kaart zetten en een bijdrage leveren aan een kwalitatief hoogstaand eindproduct: een professionele fotoreportage gemaakt tijdens het afscheid. Als collectief willen wij garant kunnen staan voor de professionaliteit van ons netwerk en de kwaliteit van ons werk. Voldoe je aan het volgende profiel? Dan nodigen we je van harte uit je officieel aan te melden bij het NCVA.

Profiel

 • Je bent werkzaam als professioneel afscheidsfotograaf en beschikt over de bijbehorende (technisch) fotografische vaardigheden.
 • Je staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
 • Je hebt een eigen bedrijfswebsite, die gebruiksvriendelijk is en duidelijk weergeeft dat je werkzaam bent als afscheidsfotograaf. Uiteraard staat ook je afscheidsfotografie portfolio op je website.
 • Je hebt tijdens een reportage de beschikking over minimaal twee professionele camera’s met lichtsterke lenzen .
 • Je biedt afscheidsfotografie aan tegen een tarief dat past bij de inspanningen die je levert als afscheidsfotograaf en je prijzen communiceer je open en transparant op je website.
 • Je hebt minstens 6 afscheidsreportages gemaakt en kunt materiaal overleggen van het resultaat van deze reportages.
 • Je kunt werken onder moeilijke lichtomstandigheden en kunt dit laten zien aan de hand van je portfolio (website of toegestuurde foto’s).

Je aanmelding wordt beoordeeld door onze toelatingscommissie. Je lidmaatschap is definitief zodra je aanmelding is goedgekeurd en de contributie ontvangen is.

Kosten

Leden betalen een jaarlijkse contributie ad. € 125,- excl. 21% BTW. Daarnaast wordt er in het eerste jaar een éénmalige bijdrage gevraagd van € 100,- excl. 21% BTW. Dit bedrag is bedoeld als bijdrage in de kosten voor het gebruik van de voor NCVA speciaal vervaardigde Algemene Voorwaarden Afscheidsfotografie, een Quit claim formulier etc. Deze formulieren worden regelmatig geactualiseerd en je kunt ze gebruiken zolang je lid bent. Op dit moment werkt een jurist aan de vervaardiging van dit pakket.

Aanmelden

Wanneer je wilt aansluiten bij ons collectief van afscheidsfotografen, vul dan onderstaand formulier in. Je ontvangt binnen drie werkdagen een bevestiging van je aanmelding. Je afscheidsfotografie portfolio wordt beoordeeld, evenals de randvoorwaarden.

Voordelen

Wanneer je portfolio is goedgekeurd en je voldoet aan het bovengenoemde profiel, dan krijg je: – Een vermelding met profielfoto op de website zodat uitvaartondernemers en particuliere klanten je beter kunnen vinden en weten dat je bij ons aangesloten bent. – Je kan korting krijgen op de professionele apparatuurverzekering van Klomps & Boor risicobeheer. – Daarnaast ontvang je een uitnodiging voor onze – besloten – Facebookgroep en kun je deelnemen aan meetings en de diverse gezellige/informatieve activiteiten die worden georganiseerd. – Je wordt extra zichtbaar via onze platforms op facebook en instagram. – Een keer in de twee jaar staan wij als vereniging op de VTU vakbeurs. Wij streven ernaar om dit te combineren met een expositie van ons werk zodat iedereen even extra zichtbaar is voor branchegenoten. – Zolang je lid bent mag je gebruik maken van het pakket Algemene Voorwaarden Afscheidsfotografie, Privacyverklaring en Quitclaim dat door een jurist voor onze vereniging is samengesteld.

Samen sterk

Een vereniging maak je samen, wij verwachten dus wel van onze leden dat ze meedenken hoe wij onze doelstellingen kunnen verwezenlijken en hier ook tijd in steken. Hier hebben wij werkgroepen voor in het leven geroepen. Na je aanmelding vertellen we je hier graag meer over.

  Land:

  Aantal gefotografeerde afscheidsreportages:

  Aanmelden