Het NCVA is het eerste collectief van afscheidsfotografen zonder commercieel oogmerk

Het NCVA heeft drie doelstellingen

  • Consumenten informatie geven over de mogelijkheden, het zichtbaar en bespreekbaar maken;
  • Uitvaartondernemers bewust maken van de mogelijkheid en belang van een professionele afscheidsreportage;
  • Afscheidsfotografen onderling verbinden waardoor zij elkaar in de eerste twee doelen kunnen versterken

Het NCVA helpt u bij het kiezen van een afscheidsfotograaf die kwaliteit biedt. Fotografen die aangesloten zijn bij het NCVA zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant.  Iedereen met zijn eigen stijl en werkwijze maar allemaal gespecialiseerd in afscheidsfotografie.

Als u een afscheid wilt laten vastleggen, wilt u weten waar u aan toe bent en kunnen vertrouwen op de deskundigheid van de afscheidsfotograaf. Ondanks het verdriet willen u, de andere nabestaanden en belangstellenden een goede herinnering overhouden aan het afscheid van de overledene.

Afscheidsfotografie vraagt van een fotograaf een aantal specifieke (technische) vaardigheden, maar ook een enorme flexibiliteit en inzetbaarheid. Men moet onder andere op korte termijn beschikbaar zijn. Voor fotografen die zich bezig houden met afscheidsfotografie is het daarom van groot belang om intensief contact te onderhouden met collega afscheidsfotografen, zodat zij elkaar kunnen ondersteunen en eventueel als back-up kunnen fungeren.

klik op de foto's om ze groter te bekijken