REMKE MARIS | ZWOLLE
Remke Maris

Zwolle


Werkgebied: Nederland (noord/oost/midden)

Als uitvaartfotograaf breng ik in beeld wat er op de dag van de uitvaart gebeurt zodat jullie dat later, op een rustig moment terug kunnen kijken. Vaak komen er tijdens het bekijken van het fotoboek gesprekken op gang. Er worden niet alleen beelden gedeeld maar de beelden roepen weer nieuwe herinneringen op van de dag.

Ik was 18 toen mijn moeder overleed. Ik weet nog precies wat ik aan had. Ik zie nog voor mij hoe mijn jongste zusje en haar klasgenootjes tikkertje speelden rondom de kist. En de bloemenzee bij haar graf. Verder kan ik mij er heel weinig van herinneren. Ik had er graag foto’s van gehad. Vooral om ze te delen met de mensen die dichtbij staan en die ik na haar overlijden heb leren kennen.

Uitvaartfotografie gaat verder dan het maken van een mooie reportage. Het boek kan jaren in de kast staan en dan is er ineens weer een moment waarin je het erbij pakt. En ik vind het ontzettend mooi als ik daarin kan bijdragen

Locatie

Grote Voort 8
8041 AM Zwolle

REMKE MARIS | ZWOLLE

over Afscheidsfotografen.nl

Het contact met vakgenoten is een belangrijke reden om lid te zijn van Afscheidsfotografen.nl. Kennis delen en sparren met collega fotografen, waarvan ik weet dat ze integer en professioneel zijn. Voor elkaar kunnen invallen als dat nodig is. En samen de kwaliteit van afscheidsfotografie hoog te houden.