Ineke Flokstra Smilde

profielfoto afscheidsfotograaf Jacqueline dersjant

werkgebied: Groningen/Drenthe/Friesland

   

Ineke Flokstra

Smilde

Na het overlijden van mijn eigen moeder besefte ik hoe belangrijk foto’s zijn. Bij leven maar ook bij het afscheid nemen van een dierbare. 
Op een respectvolle manier probeer ik het afscheid vast te leggen, in de hoop dat deze beelden een steun zijn bij de rouwverwerking. Naast afscheidsfotografie maak ik ook mooie, dierbare herinneringen in de vorm van gezins,- en familiereportages.

CONTACT
Lijsterstraat 25
9422 KB  Smilde
06-11 531 286

ifotografie.nl

klik op de foto's om ze groter te bekijken

REVIEW: FAMILIE BOSMAN

Tijdens de uitvaart van mijn man heeft Ineke de foto’s gemaakt. Ze was als de spreekwoordelijke vlieg op de muur: vrijwel onopgemerkt legde zij verslag. Het resultaat was helemaal zoals ik had gehoopt. Ineke heeft de emoties van de dag integer vastgelegd, gecombineerd met impressies van kleine praktische momenten, de omgeving en het interieur die ook het herinneren waard zijn.

Het contact met Ineke verliep heel prettig, professioneel en warm. Zij gaf daarnaast alle ruimte aan mijn wensen en ideeën, bijvoorbeeld over het album waar de foto’s uiteindelijk in verzameld zijn. Ik vind Ineke een vakvrouw!

REVIEW: SASKIA
FLARE UITVAARTBEGELEIDING
ASSEN

Jacqueline Dersjant als ‘afscheidsfotograaf’ bij een uitvaart is geweldig. Wij introduceren haar dan ook graag bij een familie of vrienden als het fotograferen van het afscheid en de uitvaart ter sprake komt.

Jacqueline werkt met compassie en een kalmte waardoor haar aanwezigheid als natuurlijk en niet opdringerig wordt ervaren bij een toch zeer intiem, intens, emotioneel moment in het leven.

Jacqueline fotografeert wat jullie met haar afspreken en soms iets meer. Dit kan zijn; portret van de overledene, opbaring thuis of in een uitvaartcentrum, sluiten van de kist, het samen reizen naar de uitvaartlocatie, bloemen, bijeenkomst, de begrafenis of laatste groet in het crematorium, de receptie na de afscheidsbijeenkomst. Maar ook de momenten die minder belangrijk lijken te zijn maar een hoop vertellen over de sfeer van de dag.

Deze afscheidsreportage maakt zij met zeer veel empathie, gevoel en liefde.

Foto’s worden gemaakt ter herinnering en troost, soms is het moeilijk van te voren te realiseren hoe waardevol deze foto’s kunnen zijn of te bedenken hoe vaak je de foto’s zult bekijken, alleen, met partner, kinderen, kleinkinderen, vrienden, buren, collega’s; een dag, een week, een maand of dertig jaar later ..

REVIEW: DANIEL
HAAN UITVAARTBEGELEIDING
ASSEN

Ineke is een prettige persoonlijkheid en flexibel in omgang, ik werk regelmatig met haar samen als er een uitvaart moet worden vastgelegd.

Zij springt in op situaties die spontaan ontstaan en legt de belangrijke momenten vast, is op de achtergrond aanwezig en overlegt ter plekke met mij en ik fungeer als tussenpersoon naar de familie toe.

Is betrokken en professioneel, maakt voldoende foto’s zodat de familie kan selecteren uit een ruim aanbod. Contact over de selectie en / of eventueel een fotoboek stemt Ineke zelf met de familie af.

Ook de prijs kwaliteitsverhouding is goed, zodat het voor iedereen toegankelijk blijft. Van de desbetreffende familie’s krijg ik fijne reacties. Ineke voert het werk uit met gevoel voor mensen en daar gaat het om in de uitvaartzorg.

INEKE OVER DUPHO AFSCHEID

Ik ben aangesloten bij Dupho Afscheid omdat ik het belangrijk vind dat de nabestaanden en/of uitvaartverenigingen kunnen werken met een professionele afscheidsfotograaf uit de regio. Ik hoop met mijn lidmaatschap van Dupho Afscheid meer bekendheid te geven aan afscheidsfotografie en meer zichtbaar te zijn voor de nabestaanden en uitvaartverenigingen.