Danny van Emmerik Oss

profielfoto afscheidsfotograaf Jacqueline dersjant

werkgebied: Zuid Nederland

Danny van Emmerik

Oss

Het afscheid van een dierbare is een verdrietige en intense gebeurtenis. De dagen na een overlijden zijn een achtbaan van emotie en een heleboel geregel. Door afscheidsfotografie kan ik jullie een tastbare herinnering bieden. Een stijlvolle reportage van de uitvaart of van de laatste dag. Het is fijn de foto’s samen te laten komen in een album dat van tijd tot tijd nog eens ingekeken kan worden. Het biedt troost en het maakt de dag van het afscheid bespreekbaar. Het draagt bij aan een stukje verwerking.

CONTACT
Haagpoort 16
5346 LD Oss
06-25 591 462

doordannyfotografie.nl/

klik op de foto's om ze groter te bekijken

REVIEW: REMCO OVER DE FOTO'S VAN HET AFSCHEID VAN ZIJN VADER

Nadat mijn vader was overleden moesten er veel beslissingen genomen worden. In mijn hoofd speelde ook direct het idee om misschien een fotograaf uit te nodigen om de dag vast te leggen. Mensen doen dit al standaard voor huwelijken en new born, waarom zouden we dit niet voor zo’n belangrijk moment als een uitvaart doen? Mijn moeder en zus bleken het eens te zijn met dit idee. De keuze van fotograaf was voor ons geen twijfel. Danny heeft al diverse levensgebeurtenissen van ons vast gelegd. Ze was dan ook de eerste aan wie wij dachten. Veel overleg was er niet nodig met haar. Zij ziet en leest situaties ter plekke en haar stijl is precies dat wat wij waarderen. Bij het afscheid en sluiten van de kist gunt Danny iedereen de ruimte om haar of zijn verdriet te beleven. Ze is er maar ze is er ook niet. Dat laatste was ook zo tijdens de dienst en het afscheid op de begraafplaats. Soms zie je haar, zoals je de andere aanwezigen ziet. Nooit is het storend of verbreekt het de ‘flow’ waarin je zo’n dag beleeft. Pas achteraf, bij het bekijken van de foto’s blijkt haar aanwezigheid des te meer. Ze mist geen moment, legt het gevoel van de dag vast en schept daarmee een prachtige (extra) herinnering aan een memorabele levensgebeurtenis waar we uiteindelijk allemaal mee te maken krijgen.

REVIEW: PETER OVER DE FOTO'S VAN HET AFSCHEID VAN ZIJN VROUW

Afgelopen september is mijn vrouw en moeder van onze 2 kinderen plotseling komen te overlijden. In de shock waar je in zit moet je opeens nadenken en besluiten nemen over hoe we de afscheidsdienst willen gaan doen. Eén vraag die daarbij naar boven kwam was of we de dienst vast wilden leggen op foto. Daar waren we in eerste instantie erg terughoudend in, aangezien je niet afgeleid wil worden bij het afscheid en we ook niet wisten of we het überhaupt vast wilden leggen. Aangezien je maar één keer ja of nee kunt zeggen, hebben we toen besloten om toch een fotograaf te regelen. Via een kennis kwamen we op Danny en hebben we haar uitgelegd wat onze wensen zijn. De manier waarop Danny de dienst vastgelegd heeft is uitzonderlijk mooi. Ze heeft alle bijzondere momenten die er waren vastgelegd op een prachtige manier en zonder dat we in de gaten hadden dat ze foto’s aan het nemen was. Echt perfect en zo blij dat we dit met haar zo hebben kunnen doen! De foto’s zijn een mooie herinnering voor ons en geven met zoveel gevoel de sfeer en liefde weer die er die dag was. Danny, daar zijn we je ontzettend dankbaar voor! Peter, Guus en Janne.

DANNY OVER DUPHO AFSCHEID

Om meer mensen bekend te maken met de mogelijkheid van afscheidsfotografie en de kwaliteit te waarborgen heb ik me aangesloten bij Dupho Afscheid.