Alessandra Mignardi Tilburg

profielfoto afscheidsfotograaf Jacqueline dersjant

werkgebied: binnen- en buitenland

Alessandra Mignardi

Tilburg

Afscheidsvieringen zijn hartverscheurend; mijn doel is om de liefde die is achtergebleven te onthullen, met respect voor de nabestaanden en hun emoties, op een integere en onopvallende manier.
Ik zorg dat alle dierbare en intense momenten, liefdevolle en tastbare herinneringen in beeld worden gebracht. Dit zorgt voor steun bij het rouwproces.
Ruim vijf jaar geleden werd ik gevraagd foto’s te maken bij de uitvaart van de moeder van een goede vriendin. In Italië, mijn land van herkomst, is afscheidsfotografie onbekend. Ik ontdekte echter hoe waardevol een afscheidsreportage voor nabestaanden is.
Om de herinneringen intact te houden, maak ik ook een afscheidsfilm met foto’s en de muziek van de dienst. De zorgvuldig op elkaar afgestemde muziek en foto's brengen de emoties altijd weer tot leven.
Een gepersonaliseerd fotoboek is voor de nabestaanden altijd een dierbare, tastbare herinnering.

CONTACT
Bisschop Masiusstraat 59
5014 PA  Tilburg
06-57 431 999

stilafscheid.nl

klik op de foto's om ze groter te bekijken
bovenstaande foto's met dank aan
Els Barnhoorn /
Dela Breda / Monuta Tilburg

REVIEW

"Lieve Alessandra,
Wat een mooie en hartverwarmende reportage van de begrafenis van mijn mam. Ik heb met tranen in mijn ogen de video al heel wat keren gezien. Wat ben ik blij dat jij het zo mooi heb vastgelegd voor ons. Ik heb geen woorden voor hoe veel dit voor mij betekent. Heel erg bedankt!
Lieve groet"

REVIEW: ELS BARNHOORN
ELS UITVAARTZORG
OOST- WEST- EN MIDDELBEERS

Sinds 2016 mag ik samenwerken met Alessandra Mignardi van Stil Afscheid. Wij zijn met elkaar in contact gebracht door een familie voor wie de uitvaart mocht begeleiden, en ik ben hen dankbaar dat zij Alessandra op mijn pad brachten.
Alessandra is een integere vrouw, die de kunst verstaat om
zichtbaar onzichtbaar aanwezig te zijn bij een afscheid, en zij is op sublieme wijze in staat om een prachtig sfeerbeeld te maken van de intensiteit van een afscheidsdag.
Mooie, dierbare en innige momenten worden op integere wijze weergegeven. Inmiddels hebben we al heel wat afscheidsmomenten mogen vastleggen in onze samenwerking, en steeds ben ik weer geraakt door de intense emotie die het oproept bij de nabestaanden. Vaak twijfelen zij vooraf of zij het afscheid zullen vastleggen met fotografie, maar als zij door Alessandra een reportage hebben laten maken zijn zij zeer geraakt en dankbaar dat het belangrijke moment zo mooi is weergegeven.
Naast prachtige fotoboeken maakt Alessandra ook heel intense beeldende verhalen van de uitvaartdag, met daaronder de muziek die in de afscheidsplechtigheid gebruikt werd. Daarmee wordt een beeldende weergave in verhalende vorm gemaakt die zeer intens wordt ervaren. Een onvergetelijke dag wordt op empathische wijze door Alessandra vastgelegd, en zo vormt dit een o zo belangrijke bron van troost voor de tijd na het afscheid.

ALESSANDRA OVER DUPHO AFSCHEID

Heel enthousiast om met collega professionals te mogen werken en overleggen omdat afscheidsfotografie een bijzonder specialisme is.
Het brengt mij inspiratie, creativiteit en ondersteuning.